Monday, June 29, 2015

5 sfaturi pentru planuirea unei vacante frumoase

Buna fetelor si bine ati revenit pe blog! Continui seria articolelor legate de vacanta cu cateva sfaturi care sper sa va ajute sa planuiti o vacanta frumoasa.

 

1. Stabileste in mare destinatia unde ati vrea sa mergeti: tara sau orasul sau insula, puteti alege si mai multe destinatii preliminare care v-ar interesa. Discuta cu prietenii sau cunostintele daca recomanda un hotel sau o anumita destinatie.

2. Trimite cereri de oferta la agentii de turism. Eu am preferat sa fac asta prin email. Am ales cateva dintre principalele agentii de turism care opereaza in Cluj-Napoca si din formularul de contact le-am solicitat o oferta catre destinatiile pe care ne-am decis. Nu uitati sa mentionati in acest email: destinatia, numarul de persoane care vor calatori, tipul de transport (transport individual, autocar, avion), tipul de cazare, tipul de masa (all inclusive, demipensiune, mic dejun sau cu chicineta in camera.), daca doriti o statiune mai linistita de familisti sau una pentru tineret (cu cluburi, etc). Apoi ne-am asezat intr-o seara cu sotul meu sa studiem/comparam ofertele primite.

3. Citeste reviewuri de pe siteuri precum Tripadvisor despre potentialele hoteluri de la alti turisti. In vacanta asta chiar am vazut ca parerile turistilor despre hotelul la care am stat erau intemeiate si foarte adevarate. Pana la urma sunt lucruri care poate pe voi nu va deranjeaza, dar e mai bine sa fi informat inainte sa rezervi vacanta.
4. Fiti atenti si la ce este inclus in oferta - small print. De obicei aceste lucruri sunt mentionate in oferta trimisa de agentia de turism sau pe site-ul hotelului. Spre exemplu la hotelul la care am fost noi anul acesta Cavo D'Oro (Zakynthos) desi am fost la all inclusive, aerul conditionat costa 46 de euro pe sejur (noroc ca nu am prins canicula), Wi-Fi-ul era 3 euro pe ora, seiful era si el contra cost, etc.  E bine sa fi informat inainte de a decide unde vrei sa te cazezi.

5. Aveti grija la perioada aleasa ca sa nu fie temperaturi mari/insuportabile. Anul trecut am fost in Turcia (Belek) la finalul lunii august si au fost niste temperaturi mult mai mari decat cele cu care suntem obisnuiti in Romania. Disconfortul termic poate afecta destul de tare vacanta, mai ales daca ai si copil mic dupa tine, ei sarmanii sunt mai sensibili. Aveam o perioada foarte mare din zi in care trebuia sa stam fie in loby-ul de la receptie unde era aer conditionat, fie in camera pentru ca era prea cald sa stai afara, chiar si la umbra.

6. Programeaza vacanta din timp. Cel putin daca aveti de gand sa plecati cu avionul, este destul de recomandat sa va hotarati din timp si sa rezervati vacanta. In special pentru destinatiile din insulele grecesti, se stabilesc curse charter, cand se ocupa toate locurile ... e gata, nu mai sunt. Anul trecut cochetam si cu idea de a merge in Grecia, dar cu 3 saptamani inainte sa vrem sa mergem, nu mai erau locuri in charter ... asa ca ne-am reorientat spre o alta destinatie. Plus ca puteti beneficia de reduceri de early booking.

Voi ce sfaturi aveti pentru planuirea unei vacante frumoase?

PS: Nu uitati sa cititi si celelalte articole din seria de vacanta:

5 comments:

  1. Buna!Luna aceasta voi merge impreuna cu sotul meu in Zakynthos si vroiam sa te intreb daca as vrea sa inchiriez o masina pentru a ma plimba prin statiune sau o barca pentru a merge pe insula Navagio(am auzit ca e superba plaja) cam cat ar costa?Multumesc.P.S Imi plac foarte tare postarile tale!O seara frumoasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut Mihaela, noi nu am inchiriat masina dar din ce am vazut erau foarte multe locuri pentru inchirieri. Nu m-am interesat de pret, dar vazusem afisate oferte gen 3 zile la pret de 2. In Kalamaki nu am vazut barci de inchiriat, dar erau tururi cu barca la Navagio. Fiindca Tudor are numai 2 ani si rabdare zero, iar o excursie la Navagio era de o zi, am decis sa nu mergem in aceasta excursie si ne-am orientat spre cele mai scurte (turul cu trenuletul i-a placut mult de tot lui Tudor).

      Delete
  2. Multumesc pentru raspuns!Vroiam sa te mai intreb daca ati avut probleme cu schimbul valutar(la ei se foloseste inca euro nu?).?Mentionez ca este pentru prima oara cand mergem in Grecia si avem emotii de tot felul.Multumesc inca odata pentru informatiile pe care le-ai impartasit.O zi frumoasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Euro e moneda, noi am mers cu bani cash gata schimbati din Romania. La nivel de statiune si orasele vizitate, totul parea OK, oamenii se comportau ca de obicei, fiecare isi vedea de afacerea lui. Sper sa aveti si voi o vacanta minunata!

      Delete
  3. Multumesc pentru urare sper sa fie o vacanta reusita!Vreme buna sa fie si restul o sa vina de la sine.

    ReplyDelete