Buna fetelor si bine ati revenit pe blog. Astazi vreau sa va povestesc putin despre uleiul de arbore de ceai si beneficiile lui.
Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential foarte popular pentru industria cosmetica datorita uimitoarelor proprietati pe care le are.
Acest ingredient provine din Australia, unde cresc in mod natural peste 300 de specii de arbore de ceai. Populatia aborigena de aici, cunoaste proprietatile acestui copac de mii de ani. Ei fierbeau frunzele arborelui de ceai atat pentru ceai cat si pentru diferite solutii antiseptice cu care tratau taieturi, rani sau infectii ale pielii.
Acest ingredient provine din Australia, unde cresc in mod natural peste 300 de specii de arbore de ceai. Populatia aborigena de aici, cunoaste proprietatile acestui copac de mii de ani. Ei fierbeau frunzele arborelui de ceai atat pentru ceai cat si pentru diferite solutii antiseptice cu care tratau taieturi, rani sau infectii ale pielii.
Uleiul de arbore de ceai 100% pur pe care l-am primit de la Thursday Plantation m-a stimulat putin sa caut niste retete pentru folosire care sa se potriveasca in rutina mea de ingrijire a pielii.
Uleiul de arbore de ceai este unanim recunoscut ca un bun remediu impotriva acneii. Poate fi aplicat ca atare cu un betigas cosmetic direct pe cos. O alta utilizare foarte simpla e sa il adaugati si in apa din cada atunci cand faceti baie. Pe langa faptul ca ofera o aroma frumoasa in timpul baii, ajuta si la tratarea eventualelor cosuri de pe corp.
In timpul investigatiilor mele am dat peste 3 retete interesante de masti de fata pe care le-am si incercat, care binenteles au ca "erou principal" tot uleiul de arbore de ceai. Dar si un scrub minunat care ne va exfolia tenul pregatindu-l pentru ca mastile sa poata actiona cat mai bine.
Scrub pentru fata.
Se amesteca 2 linguri de zahar brun, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingurita
de miere si 2-3 picaturi de ulei de arbore de ceai. Pe fata umezita,
maseaza gentil compozitia obtinuta folosind miscari circulare timp de
2-3 minute concentrandu-te pe rand pe barbie, obraji, frunte si gat. Se
clateste cu apa calduta. Desi zaharul este un ingredient abraziv, mierea si uleiul de masline il mai tempereaza, rezultand totusi un scrub care ofera si hidratare.
Marca purificatoare cu argila Amesteca 3-4 picaturi de ulei de arbore de ceai cu 2 linguri de argila verde (se gaseste in majoritatea magazinelor naturiste). Adauga apoi cate putina apa si amesteca pana se trasforma intr-o pasta de o consitenta numai buna de intins pe piele (nici prea groasa, nici prea lichida). Masca obtinuta se aplica pe fata si gat si se lasa sa actioneze aproximativ 20 de minute, sau pana cand se usuca masca. Se clateste folosind un buretel de celuloza si apa calduta.
Masca revitalizanta cu rosii Amesteca 3 picaturi de ulei de arbore de ceai cu o lingurita de ulei de masline si o jumatate de rosie maruntita. Compozitia se amesteca pana se obtine un pireu fin. Aceasta masca revitalizanta se aplica pe tenul curat si se lasa sa actioneze pe ten 10 minute. Profitati de aceste minute, pentru a va relaxa putin stand pe spate si ascultand putina muzica buna (ajuta si sa nu curga masca de pe ten :) ... pic pic).
Masca hidratanta cu iaurt |
Dupa fiecarte dintre aceste masti nu uitati sa hidratati tenul cu o crema potrivita tipului vostru de ten.
Sper sa va fi placut aceasta postare si sa incercati acasa cel putin una dintre aceste retete simple.
No comments:
Post a Comment