Monday, October 20, 2014

Falafel - chiftelute cu naut la cuptor

Buna fetelor, bine ati revenit pe blog! De cand am inceput diversificarea baietelului nostru am incercat si noi sa mancam mai sanatos si sa incorporam mai multe retete vegetariene in meniul nostru de zi cu zi.

O leguma care a fost trecut cu vederea ani de zile in casa noastra este nautul, dar acum ocupa un loc fruntas. Nautul face parte din familia leguminoaselor, alaturi de soia, linte, mazare si fasole, fiind una dintre cele mai vechi cultivate legume. Extrem de gustos şi cu un continut bogat de proteine, nautul este recomandat pentru un stil de viata echilibrat si sanatos.

Nautul are numeroase beneficii pentru sanatate: regleaza glicemia, usureaza digestia, distruge parazitii intestinali, benefic pentru femeile insarcinate, etc.

Una dintre retetele noastre preferate este falafel - chiftelute cu naut la cuptor. Sper sa va atraga si sa o incercati si voi.


Ingrediente:
  • 250 gr. naut;
  • patrunjel;
  • 4 catei de usturoi;
  • 1 ceapa;
  • 1 ardei rosu;
  • chimen, coriandru, piper, sare;
  • 2 linguri pesmet;
  • 2 linguri ulei de masline.
 Mod de preparare:
Nautul se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se da prin blender (fara a se fierbe in prealabil) impreuna cu ceapa, ardeiul, usturoiul si patrunjelul.

In amestecul obtinut se adauga uleiul de masline, pesmetul si condimentele. Se formeaza chiftelute din compozitie, care se aseaza pe o foaie pergament si se dau la cuptor pentru 30 de minute la 140 de grade. Cand sunt pe jumatate facute, intoarceti-le pe partea cealalta.

Pofta buna va doresc!

1 comment:

  1. Ce idee buna! N-am facut niciodata astfel de chiftele :D
    Kisses from Http://glamupdoll.blogspot.com/

    ReplyDelete