Friday, June 20, 2014

Elemental.eu - Unt de shea (organic - nerafinat)

Buna fetelor, bine ati revenit pe blogul meu. Dupa cum ati vazut pe pagina mea de Facebook am primit o monstra a untului de shea (organic, nerafinat) de la Elemental.


Cred ca ati auzit cu toate de cei de le Elemental, in caz ca nu ati auzit sunt o firma care distribuie ingrediente cosmetice si produse naturale pentru uz casnic. Pe langa ingrediente, cei de la Elemental pun la dispozitia clientilor lor atat retete cat si tutoriale video. Astfel fiecare dintre noi putem sa ne cream propriile produse cosmetice personalizate chiar acasa.


Dupa cum puteti vedea pe pagina produsului, untul de shea are o poveste fascinanta si o multime de intrebuintari. Pe scurt are efect nutritiv si hidratant intens, protector, regenerant, accelereaza cicatrizarea, calmeaza pielea iritata, previne imbatranirea prematura, ajuta in caz de vergeturi, dermatite, par deteriorat si scalp uscat.

 Eu l-am folosit in perioada de testare ca balsam de buze, tratament pentru cuticulele de la maini si picioare, crema antirid, dar cel mai mult mi-a placut pentru calcaie. 

In perioada de vara, picioarele noastre sunt mult mai expuse, atat in sensul ca sunt vizibile din sandale dar si in sensul ca sunt expusele soarelui, prafului si altor factori care le provoaca uscarea. Nu o data am observat cuticulele de la picioare si calcaiele care aratau uscate si albicioase din cauza deshidratarii.

Cu cremele obisnuite pentru picioare eu am avut problema ca desi ofereau hidratarea de care aveam nevoie, a doua zi cand imi transpirau picioarele, parca iesea din pori si crema si imi alunecau picioarele in sandale. Ciudat!

Cu untul de shea nu am avut aceasta problema, in picioare s-a absorbit bine, fiind nevoie de o cantitate mica si o data intrat in piele nu mai iesea afara.

Mie mi-a placut acest produs si acum sunt foarte tentata sa imi creez propriul produs cosmetic. Dintre retetele propuse pentru untul de shea, crema exfolianta pentru ten uscat mi s-a parut foarte interesanta.

Voi ce produse cosmetice va preparati in casa?

2 comments:

  1. Frumos acest articol ! Si eu am primit mostra de la Elemental - insa nu am reusit sa o folosesc nicicum ! Ma gandesc sa realizez o reteta , insa nu am nicio idee :( . Pupici

    ReplyDelete
  2. Poti sa-l incerci pentru cuticule ... e minunat si pe post de balsam de buze, la fel.

    ReplyDelete