Monday, November 17, 2014

Statia de calcat Philips PerfectCare GC7035

Buna fetelor si bine ati revenit pe blog! Dupa cum probabil ati vazut pe pagina mea de Facebook m-am inscris la campania de testare Philips organizata de catre BUZZstore. Am fost printre cele 100 de norocoase care puteau sa incerce gratuit noile statii de calcat Philips.


Pana sa primesc pachetul de testare nu stiam care este diferenta dintre un fier de calcat normal si o statie de calcat. Adica o diferenta era evidenta ... diferenta de pret, statiile de calcat fiind mai scumpe decat un fier de calcat normal.

Statia de calcat - Philips GC7035
Dar stiati ca o statie de calcat este alcatuita dintr-un fier de calcat si un generator separat pentru aburi? In trecut, statiile de calcat erau mari si folosite cu preponderenta in cadrul croitoriilor. Iata insa, ca au aparut si statiile de calcat destinate consumatorilor obisnuiti, mult mai compacte si usor de folosit.
Dupa testare am inteles de unde provine diferenta de pret ... din tehnologia incorporata in aceste produse, tehnologie care face procesul de calcare mai putin frustrant chiar si pentru oameni ca mine, care nu exceleaza la calcat.

Aceasta statie de calcare nu are nevoie sa fie reglata, precum fierul de calcat clasic la care trebuie sa setezi puterea aburului si tipul tesaturii pe care urma sa o calci. Pur si simplu functioneaza pe toate tipurile de tesaturi la fel de bine, am avut rezultate perfecte atat pe blugi cat si pe camasi delicate. Tot ce trebuie sa facem e sa glisam fierul peste imbracaminte si sa tinem apasata butonul pentru eliberarea aburului. Poate fi folosit chiar si vertical pentru calcare.

Presiunea aburului este constanta si mare, ceea ce face o singura trecere peste o anumita zona, suficienta pentru a calca. In timp ce se creaza presiune pentru eliberarea aburului, statia de calcat scoate un sunet de pompaj, dar nimic deranjant din punctul meu de vedere.

Fierul poate fi asezat in "pauzele" procesului de calcare atat in locasul de deasupra rezervorului, cat si pe masa de calcat propriuzisa, fara nici un fel de grija ca va arde sau deteriora masa.

Rezervorul mare pentru apa, ofera o autonomie de 2 ore de calcare, desi sper sa nu trebuiasca sa stau niciodata sa calc atat de mult consecutiv. Apa care se foloseste este cea normala de la robinet, iar in caz ca locuiti intr-o zona cu apa dura, are si program de auto-curatare (eliminarea depunerilor de calcar).

Eu una sunt foarte impresionata de acest produs, dar trebuie sa recunosc ca pretul, care se invarte in jur la 800 de lei (in functie de site/magazin), este unul destul de mare pe care nu toata lumea si-l permite. Daca nu as fi avut norocul sa il incerc, nu stiu daca mi-as fi putut imagina cat de usor se poate calca cu un astfel de produs. Pentru caracteristicile complete va invit pe pagina oficiala a produsului.

Sper ca v-a fost utila aceasta recenzie, iar daca aveti orice intrebari nu ezitati sa mi le lasati in comentarii.

PS: Va urma in curand si un demo & review pe canalul meu de YouTube.

4 comments:

 1. beautiful blog dear!! im now following you on gfc! hope you can visit mine and follow me too! kisses!:)

  www.fashionizein.com

  ReplyDelete
 2. pare foarte interesant..desi pretul si mie mi se pare putin cam mare...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Asa e, pretul este cu mult mai mare decat al unui fier de calcat normal.

   Delete