Monday, May 19, 2014

Danone - 15 ani in Romania

Buna fetelor, bine ati revenit pe blogul meu. Stiati ca primele iaurturi Danone au fost produse la Bucuresti, pe data de 15 mai 1999, sub brandurile Natural și Delicios. Un an mai tarziu compania devenea lider de piata in categoria lactatelor proaspete in Romania. Astazi, 1 din 2 iaurturi consumate în Romania este produs de Danone.

Dupa cum v-ati dat seama deja, in 15 mai, Danone a implinit 15 de cand s-a lansat in Romania. La multi ani! Cu acesta ocazie au relansat site-ul www.danone.ro

Site-ul are un design simplu si contine informatii utile, de la gama completa de produse si detalii despre ele, pana la campaniile sociale pe care le deruleaza. Cu un meniu simplu de navigat, accesul la informatie este la un click distanta. Un minus care l-am gasit in noul design e faptul ca meniurile parca se deschid dam lenes cand fac "hoover" deasupra lor. Altfel este un site simpatic si informativ!

DANONE Romania este lider de piata in categoria produselor lactate proaspete, inregistrand in anul 2012 o cifra de afaceri de 506 milioane RON. Compania are in portofoliu peste 80 de referinte de produs, produse in majoritate in fabrica din Bucuresti, cu lapte proaspat colectat de la fermierii romani.

Compania DANONE Romania face parte din Grupul DANONE, prezent in 120 de tari, unul dintre liderii mondiali din industria alimentara, detinand locul 1 in lume in fabricatia de produse lactate proaspete si locul 2 in lume in domeniul apelor minerale imbuteliate si alimentatiei pentru bebelusi. Grupul DANONE a inregistrat in 2013 vanzari de peste 20 miliarde EURO.

Danone a facut primul pas pe piața inca din 1919, in Barcelona, cand Isaac Carasso a inceput sa vanda primele iaurturi in farmacii, ca un leac pentru infecțiile intestinale, care faceau ravagii in randurile copiilor. Astazi, divizia de lactate este puternic dedicata misiunii companiei de a aduce sanatate prin alimente unui numar cat mai mare de oameni. Cele mai cunoscute marci Danone includ produse lactate fermentate cu probiotice (Activia, Actimel), produse pentru copii (Danonino), iaurturi in stil grecesc și bogate in proteine (Oikos), marci de rasfaț (Danette) și gamele Danone cu iaurt simplu și cu fructe.

In incheiere m-am gandit sa va la las cu o reteta pe care o fac mereu cu iaurt Danone Cremosso, e vorba despre Ciuperci cu maioneza si usturoi. Sper sa va placa!



No comments:

Post a Comment