Monday, October 20, 2014

Falafel - chiftelute cu naut la cuptor

Buna fetelor, bine ati revenit pe blog! De cand am inceput diversificarea baietelului nostru am incercat si noi sa mancam mai sanatos si sa incorporam mai multe retete vegetariene in meniul nostru de zi cu zi.

O leguma care a fost trecut cu vederea ani de zile in casa noastra este nautul, dar acum ocupa un loc fruntas. Nautul face parte din familia leguminoaselor, alaturi de soia, linte, mazare si fasole, fiind una dintre cele mai vechi cultivate legume. Extrem de gustos şi cu un continut bogat de proteine, nautul este recomandat pentru un stil de viata echilibrat si sanatos.

Nautul are numeroase beneficii pentru sanatate: regleaza glicemia, usureaza digestia, distruge parazitii intestinali, benefic pentru femeile insarcinate, etc.

Una dintre retetele noastre preferate este falafel - chiftelute cu naut la cuptor. Sper sa va atraga si sa o incercati si voi.


Ingrediente:
  • 250 gr. naut;
  • patrunjel;
  • 4 catei de usturoi;
  • 1 ceapa;
  • 1 ardei rosu;
  • chimen, coriandru, piper, sare;
  • 2 linguri pesmet;
  • 2 linguri ulei de masline.
 Mod de preparare:
Nautul se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se da prin blender (fara a se fierbe in prealabil) impreuna cu ceapa, ardeiul, usturoiul si patrunjelul.

In amestecul obtinut se adauga uleiul de masline, pesmetul si condimentele. Se formeaza chiftelute din compozitie, care se aseaza pe o foaie pergament si se dau la cuptor pentru 30 de minute la 140 de grade. Cand sunt pe jumatate facute, intoarceti-le pe partea cealalta.

Pofta buna va doresc!

Friday, October 10, 2014

Marillys - cosmetice naturale manufacturate

Buna fetelor si bine ati revenit pe blog. Cred ca nu sunt singura care observa ca produsele cosmetice obisnuite au trecute pe ambalaj randuri peste randuri de ingrediente de neinteles. Ce sa mai pomenim despre anumite ingrediente controversate precum parabenii.

Pielea noastra desi este o bariera protectoate poate absorbi cu usurinta chimicalele aflate in produsele obisnuite de ingrijire. In aceste conditii banuiesc ca nu sunt singura interesata si de alternative naturale, la preturi accesibile.


Am descoperit firma Marillys din Baia Mare. In spatele acestui brand se afla Adriana care face aceste produse homemade de aproape 5 ani. In afara de magazinul lor online, va puteti intalni cu produsele Marillys si la targurile cu produse handmade.

Magazinul lor online contine produse cosmetice individuale cu ingrediente naturale (sapun, balsam de buze, ulei de masaj, creme, unt de corp, etc.), cat si pachete gata pregatite numai bune de oferit cadou.

Sapun cu catina

Sapunurile lor arata asa de bine, iar ingredientele sunt putine si simple. Spre exemplu sapunul cu catina contine doar: uleiuri saponificate, ulei de catina, ulei de ricin, suc de catina. Fiecare bucata cantareste aproximativ 100 de grame, iar termenul de valabilitate este de 12 luni de la deschidere, produsele sunt proaspete si nu contin conservanti.


Mousse au chocolate

 Ce ziceti de untul de corp Mousse au chocolate, arata delicios, nu-i asa?!? Are la baza unturi si uleiuri naturale vegetale, bogat in antioxidanti si vitamine de care pielea are nevoie. Crema hraneste si scoate in evidenta piela bronzata.

Voi ce produse naturale folositi si imi recomandati?

Monday, October 6, 2014

Sanatatea pe primul plan in sarcina

Buna fetelor! Dupa cum bine stiti sunt mamica unui minunat baietel de aproximativ 1.5 ani. Deoarece ca "omul patit nu stie nimeni", astazi vreau sa va vorbesc despre importanta sanatatii in perioada sarcinii si sa va spun cateva sfaturi.

Pentru ca orice experienta sa fie una deosebita, este foarte important sa fim sanatoase in primul rand, iar acest lucru este cu atat mai adevarat in perioada sarcinii. 

 Dupa ce aflati minunata veste ca veti fi parinti este foarte important:
- sa va alegeti un medic ginecolog si sa il vizitati cu regularitate pentru a va monitoriza evolutia sarcinii. Cel putin in cazul meu la finalul fiecarei programari mi se spunea cand este urmatorul control programat;
- deasemenea el va va recomanda analizele care trebuie facute pe perioada sarcinii pentru a vedea daca totul este in regula (de obicei in fiecare trimestru de sarcina). Incepeti un dosar unde sa adunati rezultatele tuturor controalelor si toate datele despre evolutia sarcinii si luati-l cu voi la fiecare consult. Acest dosar va fi util si daca doriti sa schimbati medicul ginecolog, deoarece aveti tot istoricul evolutiei sarcinii la purtator;
- tot medicul ginecolog va poate prescrie anumite suplimente precum acidul folic care ajuta la prevenirea malformatiilor;
- alegeti-va un medic de familie in localitatea unde locuiti. In cazul meu, in momentul in care am ramas insarcinata eram inca inscrisa la medicul de familie din Ludus (localitatea mea natala). Dar este important sa aveti un medic aproape, la care sa apelati pentru orice boala care apare pe durata sarcinii, dar si pentru adeverintele de care veti avea nevoie pentru servici sau concediul prenatal;
- suntem ceea ce mancam, asa ca incercati sa mancati cat mai sanatos pentru micutul care creste in voi. Fructele si legumele trebuie sa fie aduse in prim plan pentru un aport sanatos de nutrienti, iar junk food-ul si snaksurile eliminate pe cat posibil. Mancand sanatos veti creste sanatos in greutate pe perioada sarcinii;
- cum in sarcina este posibil sa aveti probleme cu tensiunea (preeclampsie) eu va recomand sa va luati un tensiometru si sa va verificati tensiunea. Eu de obicei mi-o verificam in fiecare seara inainte de culcare;
- pentru ca toate ne dorim sa ramanem frumoase chiar si dupa nastere, eu va recomad sa invatati din greselile mele si sa aplicati o crema antivergeturi inca din stadiile incipiente ale sarcinii. Zonele cele mai expuse sunt soldurile, burtica si sanii. Da da ... si sanii isi maresc mult volumul pe parcusul sarcinii, asa ca sa nu ii dati uitarii;
- aveti FOARTE MARE grija la medicamentele care le luati in perioada sarcinii. Doar unele medicamente sunt sigure in perioada sarcinii. Luati doar medicamente prescrise de medic si asigurati-va ca pe prospectul lor scrie ca sunt OK pentru gravide;
- la inceputul sarcinii pentru greturi sotul meu imi pregatea limonada. O bautura delicioasa din care imi luam si aportul de vitamina C. Pentru indulcire puteti folosi sirop de artar, daca doriti sa evitati zaharul;
- daca sunteti la prima sarcina nu strica sa va inscrieti la un curs prenatal unde pe langa ca veti relationa cu alte mamici, veti gasi raspunsuri/recomandari pentru multe dintre lucrurile care vi se intampla, dar in acelasi timp va veti pregati pentru nastere.

Fetelor sper sa va fi fost de folos articolul meu. Acum la final vreau sa va spun ca Himalaya Herbal Healthcare are un concurs special pentru articolele participante in cadrul campaniei de pe BlogalInitiative

Daca articolul meu este ales castigator in cadrul campaniei, una din cititoarele mele care lasa un comentariu la aceasta postare va castiga un voucher de 50 euro cu care isi pot cumpara produse din magazinul lor online: http://www.hboutique.ro/ 

Asa ca va provoc sa imi lasati un comentariu: ati incercat produsele Himalaya, ce produse v-au placut?, aveti o recomandare legata de sanatate pentru femeile insarcinate?, etc.

Va pup si va mai astept pe la mine!

PS: Dupa ce treceti cu bine peste momentul nasterii si inevitabil apar colicii la nou nascut, nu uitati de Bonisan - anticolic herbomineral. Noua ni l-a recomandat medicul de familie si ni s-a potrivit de minune.