Thursday, June 26, 2014

Gerblé - Expertul dietetic

Buna fetelor, bine ati revenit pe blogul meu! Dupa cum probabil ati vazut pe pagina mea de Facebook am avut placerea de a testa in cadrul campaniei BuzzStore biscuitii Gerblé. Sunt cele mai noi produse din fainuri integrale, netratate chimic in timpul stocarii, fara coloranti si conservanti, cu continut redus de zahar, sare si grasimi.


V-ati intrebat vreodata de ce francezii si in special frantuzoaicele nu se ingrasa, desi iubesc atat de mult mancarea? Raspunsul se regaseste in stransa legatura dintre francezi - mancare - placere si alegerea constanta a calitatii, autenticitatii si varietatii in detrimentul cantitatii. Acesta este asa numitul Paradox Francez. Am descoperit esenta acestui paradox in noua gama de biscuiti Gerblé. Marca cu traditie de peste 30 de ani in Franta, Gerblé a fost recent votata de frantuzoaice drept marca preferata de dietetice.


Am primit spre testare/degustare cate un pachet din:
- Gerblé Expert Dietetic Biscuiti Musli-Fructoza
- Gerblé Expert Dietetic Biscuiti Omega 3 Castane-In
- Gerblé Expert Dietetic Biscuiti Soia-Smochine
- Gerblé Expert Dietetic Biscuti Tarate-Ovaz
- Gerblé Expert Dietetic Biscuti Miere-Susan


Fiecare cutie contine intre 16-24 de biscuiti (in functie de sortiment) impachetati in 4/8 pachetele individual ambalate, potrivite pentru o gustare. Foarte practic de pus in poseta pentru a-i lua cu noi la birou pentru momentele cand ne e pofta de ceva dulce sau ni sa facut foame. Dar fara sa ne simtim vinovate ca am mancat ceva care sa ne compromita dieta, deoarece au continut scazut de zahar, sare si grasimi.


Este de mentionat ca biscutii sunt foarte satiosi, dupa 2-3 biscuiti senzatia de foame dispare. Luate la birou impreuna cu un fruct constituie gustarea ideala. Toti biscutii au fost deliciosi la gust, dar cred ca locul 1 as spune ca au fost cei cu soia si smochine.

Produsele pot fi cumparate din magazinul online Nutrivita avand preturi de ~10 lei cutia. Eu sper sa apara in curand si in supermarketuri de unde ne este mult mai practic sa ii cumparam. Nu sunt cei mai ieftini biscuti, dar daca sunteti la dieta si totusi doriti sa mancati ceva delicios care sa nu aiba un aport caloric mare, va recomand cu mare drag acesti biscuti.

Va pup, Dora!

Friday, June 20, 2014

Elemental.eu - Unt de shea (organic - nerafinat)

Buna fetelor, bine ati revenit pe blogul meu. Dupa cum ati vazut pe pagina mea de Facebook am primit o monstra a untului de shea (organic, nerafinat) de la Elemental.


Cred ca ati auzit cu toate de cei de le Elemental, in caz ca nu ati auzit sunt o firma care distribuie ingrediente cosmetice si produse naturale pentru uz casnic. Pe langa ingrediente, cei de la Elemental pun la dispozitia clientilor lor atat retete cat si tutoriale video. Astfel fiecare dintre noi putem sa ne cream propriile produse cosmetice personalizate chiar acasa.


Dupa cum puteti vedea pe pagina produsului, untul de shea are o poveste fascinanta si o multime de intrebuintari. Pe scurt are efect nutritiv si hidratant intens, protector, regenerant, accelereaza cicatrizarea, calmeaza pielea iritata, previne imbatranirea prematura, ajuta in caz de vergeturi, dermatite, par deteriorat si scalp uscat.

 Eu l-am folosit in perioada de testare ca balsam de buze, tratament pentru cuticulele de la maini si picioare, crema antirid, dar cel mai mult mi-a placut pentru calcaie. 

In perioada de vara, picioarele noastre sunt mult mai expuse, atat in sensul ca sunt vizibile din sandale dar si in sensul ca sunt expusele soarelui, prafului si altor factori care le provoaca uscarea. Nu o data am observat cuticulele de la picioare si calcaiele care aratau uscate si albicioase din cauza deshidratarii.

Cu cremele obisnuite pentru picioare eu am avut problema ca desi ofereau hidratarea de care aveam nevoie, a doua zi cand imi transpirau picioarele, parca iesea din pori si crema si imi alunecau picioarele in sandale. Ciudat!

Cu untul de shea nu am avut aceasta problema, in picioare s-a absorbit bine, fiind nevoie de o cantitate mica si o data intrat in piele nu mai iesea afara.

Mie mi-a placut acest produs si acum sunt foarte tentata sa imi creez propriul produs cosmetic. Dintre retetele propuse pentru untul de shea, crema exfolianta pentru ten uscat mi s-a parut foarte interesanta.

Voi ce produse cosmetice va preparati in casa?

Saturday, June 14, 2014

Cum sa alegi primul carucior si tranzitia spre un carucior sport?

Buna fetelor, bine ati revenit pe blogul meu. Dupa cum bine stiti sunt mamica unui mic nazdravan de 1 an si doua luni pe nume Tudor.

 Inca dinainte sa se nasca piticul nostru ne-am informat cum am stiut noi mai bine si am creat o lista cu trusoul bebelasului, cam tot ce aveam nevoie pentru el cand va veni pe lume. Unul dintre aceste lucruri a fost si caruciorul.

Din atatea modele de pe piata nu am stiut ce sa alegem … stiam doar ca vrem sa fie albastru. Norocul a fost ca in cautarile noastre sa ne intalnim cu vecinul meu din copilarie, Steli, care avea la momentul respectiv o fetita de aproximativ 2 anisori. Spunandu-i ce cautam, a fost mai mult decat dornic sa ne impartaseasca ce a descoperit el si sotia lui prin practica. Ca omul patit nu stie nimeni (cum se spune pe la Ludus)!

 Ne-a sfatuit sa cautam urmatoarele calitati intr-un carucior:
  • Manerul reversibil, astfel cand e bebele mic mic poti sa te uiti la el in timp ce impingi caruciorul, iar cand e mai mare poate sa vada lumea.
  • Manerul dintr-o bucata e mai practic pentru impins chiar si cu o singura mana, decat cel tip "coarne" cu care te invarti in cerc daca impingi cu o singura mana. Iar eu cand eram la plimbare cu bebele si dormea, profitam sa vorbesc cu mama la telefon sa ii mai spun ce a facut nepotelul.
  • Roti pivotante si cu cauciuc pe ele, eventual si suspensii pentru a mai amortiza hopurile de pe trotuarele patriei. Desi bebelusilor le plac plimbarile pe drumuri care ii "zbocotesc" (cel putin piticul meu adormea cel mai bine pe ele), trebuie sa incercam sa amortizam putin calatoria :)
  • Sa se plieze cat mai compact (sa incapa in masina, lift si in locul unde vreti sa il depozitati). Eu avand Matiz (spatiu limitat), am masurat cu ruleta cat spatiu exista intre bancheta din spate si scaunul din fata si cu aceste masuratori am fost in magazin.
  • Spatarul sa fie reglabil la 0°, 45° si 90°. Dupa nastere mititeii trebuie purtati cu pozitia spatarului la 0°. Apoi pot fi purtati si la 45° cand cresc, se mai intaresc si vor sa vada cat de cat din carucior si la 90° dupa 6 luni cand incep sa stea in fundulet.
  • Sa nu fie foarte greu. Acest aspect este foarte important in special pentru mamicile care nasc prin cezariana si nu au voie sa ridice greutati prea mari o perioada.
  • Sa fie robust, nu vrem sa se strice la prima goapa prin care trece.
  • Sa aiba un cos spatios in partea de jos. E foarte util si pentru multitudinea de lucruri pe care le ia o mamica la plimbare, dar eu l-am folosit si pe post de cos de cumparaturi in supermarket.
  • Nu luati un carucior foarte scump, s-ar putea sa nu se potriveasca nevoilor voastre si sa fiti nevoiti sa luati altul.
Sfaturile lui ne-au deschis ochii si acum dupa 1 an si doua luni ne declaram multumiti de alegerea facuta. Noi am cumparat un carucior Pierre Cardin - modelul Patricia pe albastru ... binenteles :D.


Timpul a trecut, pisoul nostru a crescut si deja merge, ba chiar sprinteaza putin si am inceput sa ne gandim ca ar fi momentul sa facem trecerea la un carucior sport. In special din cauza faptului ca sunt muuult mai compacte decat unul clasic, in special cele care au sistem de inchidere tip "umbrela". Sunt mai usoare, pozitia principala in ele fiind cea in fundic, copilul parca este mai expus lumii si nu se simte captiv in carucior.


Daca sunteti in cautare de carucior sau orice altceva pentru micutul vostru, va invit cu mare drag sa vizitati www.bebikut.ro, unde puteti gasi o gama variata de produse la preturi foarte bune, chiar si carduri cadou (gift cards). Livrarea este gratuita pentru comenzile de peste 100 lei (Bucuresti) si 200 lei (in restul tarii).

Sper ca va fost util articolul meu, va astept cu mare drag mesajele in casuta cu comentarii. Va pup!

Friday, June 6, 2014

Fish & chips


Buna fetelor, bine ati revenit pe blogul meu. Aceasta reteta am vazut-o intr-una dintre emisiunile lui Jaimi Oliver si ni s-a parut foarte apetisanta si mie si sotului meu. Asa ca am notat-o si incercat-o si verdictul este DELICIOS.

Pestele folosit de noi a fost file de pangasius. Ca si garnitura am facut niste cartofi prajiti si ardei umplut cu varza murat.


Ingrediente crusta pentru peste:
- 300 gr. de faina;
- 250 gr. bere;
- 1 galbenus de ou;
- 1 albus de ou batut spuma;

Mod de preparare: Se toarna berea intr-un bol si se amesteca cu galbenusul. Se incorporeaza faina, putin cate putin pentru a nu face cocoloase. Se bate albusul spuma si se adauga la compozitie amestecand incet.

 Pestele se condimenteaza cu sare, piper si oregano. Se da prin compozitia pentru crusta si se prajeste in ulei incins.

Pe platou adaugati cartofi prajiti si muratura la alegere.

Pofta buna!

Baghete cu ciuperci

Ingrediente:
- 700 gr. de carne tocata;
- 2 cepe;
- 4 cuburi de branza topita cu ciuperci;
- 200 gr. ciuperci;
- 1 castravete crud;
- 100 gr. cascaval;
- 4 baghete;
- 4 linguri ulei;
- 6 linguri ketchup;
- sare;
- piper;

 Mod de preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune la calit in ulei incins, se adauga carnea si se prajeste bine amestecandu-se continuu. Se adauga apoi branza topita, ketchup-ul si ciupercile taiate marunt. Castravetele se taie feliute. Baghetele se taie in doua, pe lungime. Se aseaza cu partea taiata in sus, intr-o tava unsa cu unt. Se pun pe baghete feliutzele de castravete, apoi umplutura de carne. Se rade cascaval si se dau la cuptor pentru 10 minute. Se servesc calde sau reci.

Pofta buna sa aveti fetelor!

Wednesday, June 4, 2014

Biola - Orange Blossom Amber Peeling Review

Buna fetelor, bine ati revenit pe blogul meu. Astazi vreau sa va vorbesc despre Orange Blossom Amber Peeling de la Biola Cosmetica. Acest peeling l-am cumparat de la Beauty Forum Cluj, cand cei de la Biola au avut reducere 30% la stand in cadrul evenimentului.


Produsul mi-a atras atentia deoarece era targetat tenului uscat, iar eu in special in sezonul rece am de-a face cu zone uscate in care pielea pur si simplu se descuameaza. Desi am promis de 100 de ori ca nu o sa imi mai cumpar scruburi noi, deoarece am deja cateva, plus imi pot face chiar eu unul pe baza de cafea, acesta parea asa de interesant incat nu m-am putut abtine. Ingredientele active, ambra si florile de portocal mi-au atras si ele atentia si mi s-au parut inedite.

Stiati ca ambra este o substanță ceroasă, brună-cenușie, cu miros de mosc, formată în intestinul unei specii de cașalot și care se folosește în parfumerie. Eu una nu am stiut.

Descriere produs:
  • Este peelingul ideal pentru intinerirea tenului uscat si matur. Granulele ambrei asigura curatarea deosebita a tenului sensibil si uscat in timp ce extractul de coada soricelului si solidago cu efect antiinflamator si vitaminele E, C, si B ajuta la regenerarea si intinerirea tenului.
  • Mod de utilizare: Se aplica pe tenul curat. Se maseaza usor cu mainile umede timp de 3-5 minute pe ten, gat si decolteu dupa care se clateste bine cu apa. Se recomanda folosirea produsului o data la 10-14 zile.  
  • Gramaj: 50 ml
  • Pret: ~72 RON
  • Disponibil: www.biorose.ro
Produsul vine intr-un ambalaj foarte elegant si calitativ, atat cutia de carton cat si borcanasul propriu-zis, care are o forma tare interesanta de diamant.


Produsul are culoarea terciului de ovaz si asa in aparenta este cremos, dar de fapt are o textura grunjoasa pe care eu nu am mai intalnit-o la un scrub pentru fara. Contine multe particule foarte foarte fine, dar puternic abrazive, care exfoliaza foarte bine pielea, dar in acelasi timp fara a ranii. Mirosul este unul placut si discret, care aduce a uleiuri esentiale.


Una peste alta, mie mi se pare un produs minunat si vi-l recomand cu mare caldura. Voi l-ati incercat?